TX: Fort Worth Bike Share gehackt, creditcardgegevens van gebruikers en namen mogelijk aangetast

Het bedrijf dat de fietsdeelservice van Fort Worth beheert, is gehackt en de creditcardgegevens van sommige gebruikers zijn mogelijk gestolen, zei het bedrijf in een brief aan klanten.

 

Het bedrijf dat de fietsdeelservice van Fort Worth beheert, is gehackt en de creditcardgegevens van sommige gebruikers zijn mogelijk gestolen, zei het bedrijf in een brief aan klanten.

 

BCycle exploiteert fietsaandelen in het hele land, ook in Fort Worth. Sommige gebruikers ontvingen de afgelopen week een brief met de mededeling dat BCycle malware op zijn website had gevonden waardoor een hacker tussen 24 januari en 26 april persoonlijke informatie kon zien. debit card aanvragen online.

 

De hack heeft alleen gevolgen voor degenen die zich via de website hebben aangemeld voor een lidmaatschapspas, zei Jennifer Grissom, uitvoerend directeur van Fort Worth Bike Sharing.

 

BCycle vond de malware in april en startte een onderzoek, volgens de brief van het bedrijf. Op 2 juni heeft het bedrijf vastgesteld welke gebruikers mogelijk zijn getroffen en op 26 juni een brief naar hen gestuurd. De gehackte informatie kan de namen, creditcardnummers en adressen van gebruikers bevatten. mastercard aanvragen online.

 

Grissom zei dat de hack ongeveer 12% van de landelijke gebruikers van BCycle treft. ‘Het was een heel klein deel van de mensen die passen via de website kochten’, zei ze.

 

In de brief zei BCycle dat het bedrijf niet op de hoogte was van ongeoorloofde transacties die het gevolg waren van de hack. Maar ten minste één persoon meldde aan de Star-Telegram dat hun creditcard was gehackt en dat iemand in mei en juni ongeautoriseerde aankopen had gedaan.


 

BCycle dekt de kosten van een jaar bescherming tegen identiteitsdiefstal voor getroffen klanten, volgens de brief.

 

Bij een andere inbreuk werd Trinity Metro, het openbaar vervoersbedrijf van Fort Worth, gehackt door een ransomware-groep, zeiden cybersecurity-experts donderdag. Trinity Metro zei dat het geen commentaar kan geven op cyberveiligheidsproblemen. Grissom zei dat ze niet op de hoogte was dat Trinity Metro was gehackt en dat bij die hack geen Fort Worth Bike Sharing was betrokken, dat los staat van Trinity Metro.