Rijexamens afgelast vanwege coronavirus: wat gebeurt er als je theorie- of praktijktoets wordt uitgesteld

De laatste informatie van de DVSA over tests, annuleringen en sluitingen van testcentra

De DVSA heeft aangekondigd dat het alle rijexamens in Engeland, Schotland en Wales heeft geannuleerd om de verspreiding van het coronavirus te helpen vertragen.

 

Vanaf vrijdag 20 maart zijn alle praktijktesten voor maximaal drie maanden geschorst.

 

De DVSA bevestigde dat als reactie op de uitbraak alle theorie-examens tot 20 april zouden worden afgelast.

 

Het heeft echter plannen opgesteld om rijexamens te verzorgen voor mensen die kritieke diensten verlenen.

 

Contact verminderen

Bij de aankondiging zei Transportsecretaris Grant Shapps: “ Omdat het onmogelijk is om gedurende een langere periode sociale afstand te bewaren, hebben we het testen van chauffeurs voor de komende drie maanden opgeschort om het publiek te beschermen in onze nationale strijd tegen COVID19.

 

“Het is van vitaal belang dat degenen die een test nodig hebben, er een kunnen krijgen, dus DVSA biedt tests aan aan degenen die een kritieke behoefte hebben, zoals de NHS en chauffeurs die goederen in het VK afleveren.”

 

Noord-Ierland, dat een ander testsysteem hanteert dan de rest van het VK, heeft vanaf vrijdag 20 maart ook alle rijexamens voor drie maanden opgeschort.

 

De minister van Infrastructuur van Noord-Ierland, Nichola Mallon, zei: “Het is de juiste stap gezien het volksgezondheidsadvies over sociale afstandelijkheid en gezien de persoonlijke aard van de chauffeurstestdienst.”

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Lje52ed-EhQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

Omboeken

De DVSA heeft een apart advies uitgebracht over afgelaste theorie- en praktijktoetsen.

 

Alle theorie-examens tot en met vrijdag 20 april zijn afgelast. Alle betrokken studenten ontvangen een terugbetaling voor hun testgeld en worden per e-mail op de hoogte gesteld zodra ze hun test opnieuw kunnen boeken, wat enkele weken kan duren. U kunt vanaf 21 april 2020 nog testen boeken, wijzigen of annuleren.

 

Chauffeurs die een praktijktest hebben laten afzeggen, krijgen hun test automatisch gratis omgeboekt. U ontvangt een e-mail om u te laten weten dat uw test is omgeboekt, inclusief de nieuwe datum en tijd van uw test. U zult deze e-mail niet onmiddellijk ontvangen; deze zou ongeveer twee weken vóór uw oorspronkelijke testdatum moeten aankomen.

 

Het is waarschijnlijk dat uw nieuwe testdatum ongeveer drie maanden na uw oorspronkelijke datum zal zijn. auto lampjes betekenis is te bewerken.

 

Als u wilt, kunt u uw test annuleren en een volledige terugbetaling krijgen door een e-mail te sturen naar customerservices@dvsa.gov.uk met uw volledige naam (zoals vermeld op uw rijbewijs) en twee van de volgende: rijbewijsnummer; certificaatnummer theorie examen; testboekingsreferentie.

 

Als u nog geen rijexamen heeft geboekt, kunt u dit op dit moment niet doen. Wanneer de boeking opnieuw wordt geopend, wordt voorrang gegeven aan mensen van wie de test is geannuleerd.

 

Kritische werkers en noodtests

U kunt tijdens de schorsingsperiode nog steeds een noodtest krijgen als uw werk cruciaal is voor de COVID-19-respons of als u in een kritieke sector werkt.

 

Deze omvatten:

gezondheids-en sociale zorg

onderwijs en kinderopvang

belangrijke openbare diensten

lokale en nationale overheid

voedsel en andere noodzakelijke goederen

openbare veiligheid en nationale veiligheid

vervoer

nutsvoorzieningen, communicatie en financiële diensten


 

Out-of-pocket uitgaven

Chauffeurs van wie het theorie-examen op of voor maandag 23 maart 2020 zou plaatsvinden of van wie het praktijkexamen op of voor dinsdag 24 maart zou plaatsvinden, kunnen een beroep doen op restitutie van contante onkosten. Deze dekken zaken als de kosten van het huren van de auto van uw instructeurs, reiskosten om naar het testcentrum te gaan en eventuele gederfde inkomsten door vrije tijd te nemen om de test af te leggen. theorie examen auto oefenen online kan makkelijk.