Komt de Bitcoin ETF eraan? Verandering van leiderschap bij de SEC

Jay Clayton, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), is aangesteld als Amerikaanse advocaat in New York. Verwachtingen van goedkeuring van een Bitcoin ETF herleven.

De benoeming van Clayton moet nog worden goedgekeurd en bevestigd door de Amerikaanse Senaat om officieel te worden.

 

De nieuwe SEC-president kan een Bitcoin ETF goedkeuren.

De mogelijkheid van goedkeuring van een Bitcoin ETF duikt weer op met de benoeming van Jay Clayton in het Southern District Attorney’s Office in New York. Clayton was voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), maar de Amerikaanse president besloot hem te benoemen. De nominatie moet echter nog worden beoordeeld, goedgekeurd en bevestigd door de Amerikaanse Senaat om officieel te worden.

 

De beslissing om een ​​Bitcoin ETF door de SEC goed te keuren is een van de verworvenheden die de cryptomarkt jarenlang is ontgaan. De reden waarom een ​​Bitcoin ETF zoveel verwachting opwekt, is vanwege de grote kans dat de goedkeuring ervan een nieuwe kapitaalstroom op de markt zal brengen. Dit zou een positieve impact hebben op de prijsprestaties van Bitcoin. Maar de SEC heeft tot dusver alle aanvragen afgewezen, na jarenlange pogingen van verschillende bedrijven. loopring kopen met ideal is voordelig.

 

De SEC heeft verschillende argumenten gehad om een ​​Bitcoin ETF te weigeren. Het heeft gezegd dat de cryptomarkt kwetsbaar is voor prijsmanipulatie, zei dat het onder andere te klein, zonder toezicht en volatiel is.

 

Mogelijkheid van een Bitcoin ETF-goedkeuring

Sommige leden van de cryptogemeenschap hebben de hoop doen herleven dat een Bitcoin ETF zal worden goedgekeurd. Bitcoin-bull en investeerder Mike Novogratz zei dat de exit van Clayton goed zal zijn voor Bitcoin. Novogratz verwacht dat Clay’s opvolger een “futurist” zal zijn en benadrukte dat de ETF nu waarschijnlijker is.


 

De goedkeuring van een Bitcoin ETF werd in maart van dit jaar volledig uitgesloten. Op dat moment wees de SEC het verzoek van Wilshire Phoenix om een ​​Bitcoin ETF af. Advocaat Jake Chervinsky, populair in de cryptogemeenschap, zei destijds dat hij “in 2020 niet op een ETF zou wedden”. Maar de verandering in leiderschap bij de SEC heeft die verwachting teruggebracht.

 

Clayton was een van de tegenstanders van de goedkeuring van de ETF en is een van de voorstanders van het feit dat de cryptomarkt manipuleerbaar is. Hoewel sommigen erkennen dat tijdens zijn voorzitterschap belangrijke vorderingen zijn gemaakt. De SEC onder Clay bepaalde bijvoorbeeld dat Bitcoin geen beveiliging is en speelde een belangrijke rol bij het stoppen van Initial Coins Offers (ICO’s) die in voorgaande jaren illegaal waren gemaakt.

 

De meningen over de volgende SEC-president zijn echter verdeeld. Terwijl sommigen zoals Novogratz hoop koesteren, geloven andere leden van de cryptogemeenschap dat de nieuwe president dezelfde zal zijn als de vorige. Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump het ministerie van Financiën heeft opgedragen in 2018 “achter Bitcoin aan te gaan”. Daarom is de pro-Bitcoin-houding van de volgende SEC-president misschien een mogelijkheid op afstand, maar de regering-Trump staat bekend om zijn pragmatische en onverwachte beslissingen. verge kopen is makkelijk.